Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
äntligen är det gjort, så nu känns det bra


NU HAR JAG RENSAT DEN

Så tog jag tag i mig själv, ville få det gjort
det som legat över mig, i mer än ett år

Rensa verktygslådan

Sagt och gjort, jag tog gamla tidningar la
dom över hela mitt köksbord, så började
jag lägga upp allt som fanns

I den gröna tunga verktygslådan av plåt

Det mesta var fullt av olja, kladdigt som bara
den, när jag lagt upp allt på bordet, lådan var
tom

Hämtade jag dammsugaren, sög upp allt damm
och lort som gick, sen hämtade jag en trasa, som
jag blötte i såpvatten

Torkade ur lådan, torkade av alla verktyg, så jag
kunde ta i dom utan att bli svart

Sen hämtade jag min egen verktygslåda, den är
lättare och gjord i plats, blir alls inte lika tung, så
började jag sortera alla skruvar, spikar och dom
verktyg jag har i den

När det var gjort plockade jag ihop dom verktyg jag
tror mig behöva, det är inte så många, det som blev
över la jag i den stora verktygslådan av plåt

Min förhoppning är nu, att någon vill förbarma sig
över mig, kolla så jag gjort rätt, sen kan jag göra
mig av med det stora schabraket till verktygslåda

Som står i vägen och tar upp plats, och som jag
har förmågan att sparka i minst en gång om dagen
fast jag vet att den står där

Många är dom blånaglar jag fått, det hoppas jag
att det verkligen ska bli slut på nu, om jag blir av
med

den stora tunga gröna verktygslådan av plåt




anits 20 juni 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-06-20 16:10



Bookmark and Share


  aol
måste kännas skönt, snart är du av med den,
2010-06-20

  Eva Helene VIP
Nu är det bara själva lådan som ska ut - nog finns det väl någon som har användning för det som finns kvar i den och som har gott om plats!
2010-06-20

  poetryGirl
så realistisk
2010-06-20

  Catharina Edin VIP
Äntligen!
Har som du vet rensat vår gröna tunga verktygslåda; de är ett elände de där.
2010-06-20

  Larz Gustafsson VIP
Skönt att få sådant undanstökat.
2010-06-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP