Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan läsas seriöst, eller med en väldig massa ironi. Helt ärligt så har jag aldrig ägt en hund. Helt ärligt så var det här mest en rimlek.


Hyllning till en trogen vän

Du levde ditt liv alldenstund
min helgonhund,
din levnadsstund
tog ett alldeles för plötsligt slut..

Kanske hade du ingen fin bakgrund
min älsklingshund
var morgonstund
jag väcktes av din blöta tunga..

Var sommar i vårt långgrundsund,
min badnymfhund
ett krocketförbund
har tagit din plats denna sommar.

Var kväll var som en högtidsstund
min johnblundshund
en kort pratstund
jag hade med dig och du somna

och om det kom en fängelsekund
min husvaktshund,
dess bevekelsegrund
du hastigt kunde ändra.

Nu i marken du finner ny grogrund
min blandrashund
en minneslund
har växt upp där du ligger..




Fri vers av Jana
Läst 637 gånger
Publicerad 2005-11-15 19:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jana
Jana