Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vaggvisekaraktär


Sov sov lilla vän

Sov sov lilla vän,
drömmen skänker friheten.
Sov sov dröm dig bort,
knacka på din himmelsport.

Stängd är dagens verklighet,
evighet dagas.
Nattens mörker det förglöms,
göms, förjagas.

Sov sov lilla vän,
snart så vaknar du igen.
Sov sov vila ut
så som du har gjort förut.

Kvar finns bara minnet blekt,
vekt bevisat.
Dimman sveper sinnet lent,
sent förvisat.

Sov sov lilla du
låt inget dig störa nu.
Sov sov du som kan
bli din mardröms överman.




Fri vers av Jana
Läst 701 gånger
Publicerad 2006-09-04 23:16



Bookmark and Share


  Bellabella
värmande,rogivande väldigt vacker..gillar!
2006-10-20

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Sov, sov, dags att sova,
sov sov, drömmarna kommer -
drömmar om fred och om frihet
så le i din sömn, lilla barn.

Din vackra vaggvisa vill jag sjunga för mitt barn en dag.
2006-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Jana
Jana