Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varje dag hör vi i media: vi gör grisarna t kannibaler de får äta inälvor från grisar. Vi utnyttjar andra länders fattigas kroppar o naturtillgångar.... etc etc


Onödig sorg?

Själv lider ja av för mycket
starka känslor
ofta

Andra kan tycka
att ja inte visar några känslor

Det är nog en typisk ekvation
för oss tvåbenta

Vi tror vi vet så mycket om varann
trasslar in oss i onödig kritik

Utan att ens tänka efter
så har vi slagit samman memoarer

för en helt annan människa
som vi inte är inuti

Inte har sett essensen av
bara tyckt att vi inte fått
det vi behövt

Hur tydlig är man då

T o m skatorna verkar mer
intelligenta

De lär sina ungar att klara sig själva
genom att leta mat
och flyga upp i ett träd
när det är fara för livet
Trots sitt lilla format
kan de känna igen ett ansikte

Aldrig sitter de och grämer sig
för sånt de inte gjort

Det har ja inte sett

De går vidare

Blir en unge tagen av en katt
så börjar de på ny kula
så fort deras små kroppar förmår

Jag beundrar dem så
deras varnande skrik

Var är människans varnande skrik?
I mobilen?
I bilen?

De skriker inte ens
när de skickar ut aluminiumburkar
som kossor senare går sönder inuti av
de lider och dör

Varför tar vi inte bättre hand
om allt levande

Vi är en skam
som dessutom kallar oss
skapelsens krona
Bah!
I nästa liv
vill jag bli en skata




Fri vers av Kim VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-22 13:40



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Det här är så himla bra!!intressant känslofullt och med otroligt fint flyt!!
applåder
2010-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP