Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del kan konsten o har kraften att breda ut sig!


Mina skyddande taggiga nyponbuskar vid min uteplats

Ni är hysteriskt jobbiga
med envisa tentakler i tusental
som vill ta över både hos mig
och mina grannar

Fy

Men idag är ni översållade med
ljusrosa blommor
vitare på mitten
närmast de gula fjunen
som humlorna älskar
att sparka boll i
samtidigt hummande

De kronblad som singlar ned
inför vinden
är HJÄRTFORMADE

I samma stund jag står
inför denna
makalösa sockersöta prakt
är ni Förlåtna

Förblir mina intensivaste hyresgäster
Törnrosalikt sluter vi en pakt
trotsar all rationlisering

Surr surr i rabatten




Fri vers av Kim VIP
Läst 905 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-06-24 12:37



Bookmark and Share


  Respons VIP
en vacker kärleksdikter till naturens skönhet

2015-09-06

  Respons VIP
en vacker kärleksdikter till naturens skönhet

2015-09-06

  lodjuret/seglare VIP
Försökte klicka på texten ovanför, råkade halka in på denna förgätna plats och föll med ett brak genom snåren. Finns det något mer avskyvärt än att snubbla över en fining bara så där, helt oför beredd?
2013-05-05

    ej medlem längre
hehe, denna blev jag glad av, mycket trevlig
2011-03-01

  Jaseph
Kärleksfullt och engagerat om nyponbuskarna. Kul och bra berättat, språkglädje!
2010-06-24

  Eva Helene VIP
Har själv några stycken sådana i en slänt, och visst förlåter man dem nu när de står i sin sköna blomning.
Fin text, den tycker jag mycket om!
2010-06-24

  Gylling
Du förmedlar en trevlig, sommrig känsla. :)
2010-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP