Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag ville ju att orden skulle brinna, brinna i oss.


Vad dämpar?

Du drar in röken i din huvudskål
men den ligger bara där som menlös dimma,
och det fortsätter regna; envis sorg.
Det är inte vad man kan kalla för uppsluppet,
eller roligt,
drickat som rinner ner i magen och igenom.
Det kunde göra det samma om du var nykter eller full.
Det gör banne mig ingen skillnad.

Vad dämpar?

Tunga droger, psykoterapi, djupmeditation?
Arbetsnarkomani, kontrollerat kontrollbehov,
subliminerad agression/konstnärlig verksamhet?
Allt ligger prövat och skrynkligt,
som smutstvätt på det skitiga laminatgolvet.





Fri vers av Joel Munther
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-26 20:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joel Munther
Joel Munther