Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad gör du nu? Hur bänder du tiden när jag inte längre kommer och viskar mina krav?


Den bortskämda vännen

Jag förstår dig
Du vart osund
Man kan inte gilla sig själv förens man gillats av andra
Du har fått råd och hjälp
Istället

Jag ville nå dig
I en barnlös stad
Vuxna som jobbar med sig själva
Fulländar sina jag

På en sådan plats växte du upp
En stad där man belönas OM man anstränger sig

Det är många som vill stötta och stödja
Men sen går de hem till sitt
Att bry sig är bara ett jobb

Jag har sett dig
Det gick ungefär som jag trodde det skulle gå för dig
Fast inte riktigt så dåligt
Men det är ju inte slut än

Jag har följt dig
Tänkt mycket på dig när mitt eget liv känts tråkigt
Då har jag tänkt på ditt elände

Varför knarkar du?
Du vet ju hur farligt det är
Du tänker väl att det är värt det
Att få känna sig fri

Vissa lever i en trygg omgivning
Vissa har råd med lite trasigt
Jag hade varit körd för 10 år sen om jag hade levt som du

Du ringer några år senare
Arg på allt och alla
Nu när du är nykter är det dags för dig att repareras
Dags att ställa de som gjort dig orätt till svars!
Men jag vill inte vara med om det


Jag har följt dig
Självinsikt eller självbelåtenhet?
Snarlikt skulle jag säga

Jag har sett dig,
men jag tyckte bättre om dig när du var ensam och deprimerad
När du grinade illa
När du hade en tagg i sidan
Hånlog åt dom
Och hånade dom
Bara för mig




Fri vers av Joel Munther
Läst 458 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-17 00:29



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Den som skrivit texten tycks ha blandat egna upplevelser med rent på hittade partier och på så sätt skapat något som påminner mycket om 'mera verkligheten'. På det viset att en annan kan följa textens innehåll i fotspåren och tycka sig ha 'trampat liknande gator'.
2019-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Joel Munther
Joel Munther