Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Limhamn

Hon är precis som jag,
det vet jag ju,
men det räcker inte

Det blåser kallt från Malmös hamn
En dyster ensamhet brer ut sig
och räddningen finns där i hennes famn
Men det duger inte

Vem ska man vänta på som är värd all tid?
Ju längre tid som går
Ju dyrare och bättre måste priset bli

Hon är inte någon trofé
Istället detta kött och blod
Det är fint det, det borde man tycka om!

Ändå uppskattar man ytlighet mer
Det är en sant svår konst
att inte vara sig själv

Man går hem till sitt
Det kunde vara i någons sällskap
Istället slår man igen dörren i ansiktet på möjligheten
Och ler igenkännande åt ensamheten
som troget väntar i lägenheten




Fri vers av Joel Munther
Läst 483 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-27 16:12



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En alldeles som underbar text i all sin hemtama vetskap om att jo så här ser det ofta nog ut, att tillvarata möjligheten är förstås inte alltid detsamma som att få ett glatt ja, till svar då man är där ute och viftar sin mentala svans. Men viftar man inte så är det ju automatiskt nej, dessvärre. Kanske mera tryggt att inte vifta, ett nej vill man ju inte ha i onödan om man nu ansträngt sig.
2012-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Joel Munther
Joel Munther