Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

solmassage

 

 

snö

snövingar

dunlätta

skålar

händer

 

sår

gräs

gräsvingar

 

på markstegsyta

ligger grässtrå

vissnat

 

 

hennes kammar ligger i skuggregn

det ögon ej ser

är ännu regnbågsskimran inom

 

hennes kropp ömmar

slagen

 

okände

kände

ser du klippan

hur vattnet i regnbågskaskader kastar sig ut

hur sjöhänder

tar emot

 

hoppskålar

tindrar

 

ser ett vissnat grässtrå

på markstegsyta

 

mindesminns handen vilket bröt det

ljuslog

 

ändå trots ljuset gör avtrycken ont

 

de ytliga rötterna kan de skada

ej de djupa

djupmeningen

 

nu

 

jag skriver nu

detta märkliga ord

 

nu

 

vad gör

numeningen

 

jag skriver nu

nu har jag smakat väggens reliefer

av soltrådar lindas lindar jag kokong

av vind vaggas dröm

jag är fjäril i varje

bladkrets

 

ser du

upplever du

 

i sol andas jag

upplever solmassage

dina händer är ej verkliga

ändå här verkliga

 

solmassage i månsilverhav

mitt i allt det ljusa gör avtrycken ont

 

nu har jag smakat väggens reliefer

av soltrådar lindas lindar jag kokong

av vind vaggas dröm

jag är fjäril i varje

bladkrets




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-29 16:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser