Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Kärnfamiljen diskuteras nu inom de politiska blocken, Kd är, givetvis, starkaste förespråkaren för den, medan det, inom vänsterpartiet finns fraktioner som förespråkar dess upplösning...


Kärnfamiljen - Har den överlevt sig själv ?

Jag befinner mig någonstans "mitt emellan" (har ju upplevt kärnfamiljens för- och nackdelar i ett 17-årigt äktenskap, med två barn som synligt resultat och en skilsmässa som final) . Min åsikt är att vi ska göra det lagligt och legitimt med äktenskap mellan samma kön, vi ska ,också, låta människor leva i flertalsförhållanden och, ändå, ha samma rättigheter som man har , inom det konventionella äktenskapet . VILLKORET är att allt ska ha gått rätt till, alla inom den speciella familjekonstellationen ska vara med av fri vilja, detta ska intygas och, också, kontrolleras av ansvariga myndigheter INNAN eventuella bidrag/stöd betalas/sätts in .
Om så skett och allt visar sig vara OK, så anser jag att vilka familjekonstruktioner som helst ska vara tillåtna ( givetvis ska lagar följas, om myndighetsålder, minimiålder för sexuell debut och sådant) . Visst kan det tyckas vara extremt liberalt, men det står jag för ! Vad anser ni läsare ?

----
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 302 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-02 18:51Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska