Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

knappnålshuvudspets

 

 

 

är detta hav

det är inte havet

 

det ser ut vara

hav

 

det är ett linfält

 

blåkjolad synes hon dansa

med skallrorpärlor  i händer

klipperi

klipperi

klapp

barfotad

glädjeljus

 

blåvingefjäril

fri

 

korpsvart är

hennes hårsvallan

 

med blåskimrande vingar

flyga hon

in i

solnedgång

 

mjukmoln seglar om

om

i gryning andas

 

skirljus

röda purpurandedräkt

 

rödkjolad hänger hon lyktor i träd

 

 

vackra barn

var inte rädd

i mörkret

 

 

giv lyktor tillåtelse

upplysa din natts nattsvarta fas

 

ljusvingar kupas om

fasas verklighet

 

 

i himlagårdens trädfingrar

glimra

rislampors mildfärger

så fjärran så nära




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-04 14:03



Bookmark and Share


  Anna*
Det finns ljus ... fint skrivet!
2010-07-05

  Sara Boström
så många otroligt vackra ord. Vackert diktat.
2010-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser