Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då avser jag detta begrepp och ingenting annat, det tycks behövas en förklaring, vissa här på sajten verkar inte ha förstått alls....


OM :Kollektivanslutningen

Den s k Kollektivanslutningen diskuterades livligt under 70-talet och delar av -80-talet . Den innebar att de lokala fackklubbarna inom LO (om majoritet fanns bland klubbarnas medlemmar) kunde ansluta sig till Socialdemokraterna ! Detta debatterades våldsamt och mycket gnissel förekom bland de fackligt anslutna .
Till slut (minns inte riktigt när) , men för över 20 år sedan, AVSKAFFADES Kollektivanslutningen till SAP ! Det var ett bra beslut , LO ska vara en organisation för alla arbetare ! Att det , fortfarande ,finns mycket samarbete mellan LO och SAP , det är en helt annan fråga, det sker, i alla fall, på ett friare sätt nu ! LO samarbetar också med andra partier även om det inte märks på samma sätt .

----




Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 333 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-05 01:42



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Till Larz: De uteslutningar (ur LO) som jag känner till har handlat om högerextremister (rasister), som öppet visat sin rasism och, dessutom, influerats att använda rasism i sitt fackliga arbete .
2011-05-09

  Larz Gustafsson VIP
Kollektivanslutningen till statskyrkan var lika vidrig.
Och att människor utesluts ur facket p g a att de är medlemmar i vissa politiska sammanslutningar är också vidrigt.
2010-07-06

  aol
tack Mats en helt riktig förklaring
2010-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska