Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den tiden är förbi


Den tiden är förbi

och bara för att man dragit
sig undan några decennier
har mycket stått alldeles stilla
När jag kom tillbaka
pågick ännu stenålderstiden
sandlådestriden

Ska vi leka kurra-gömma,
frågar dom
men det är inget man gör
nuförtiden
inte på det riktiga sättet
och det kommer jag aldrig
att kunna förklara

Nej, man rådfrågar ingen heller
ska ni veta
den tiden är förbi
för alla svar står nu
ristade i huden
Det är bara att dra fram
sin egen väg mellan alla svar

och vägar är inget man bygger
längre
allting finns
det är välja man kan göra
men varför skulle man det:
allting finns
ändå

och den väg jag går
är inget att förstå





Fri vers av Gunwale VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-07 14:15



Bookmark and Share


  Deva
klarsynt, gillar din mycket egna funderingar kring tiden och vad den gör med oss.
2010-07-10

    ej medlem längre
Känner mig sympatiskt inställd till den här texten trots, eller kanske på grund av, dess pessimism ...
2010-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP