Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hur många vägar finns det


hur många vägar finns i livet
hur många val har vi
kanske bara två
kärlek eller hat
två stora motorvägar
och ifrån var och en av dom
ett otal mindre vägar i ett virrvarr
som gör det svårt att urskilja
vad som är vad vem som är vem
förrän allt kommer till sin spets
och allt står plötsligt klart
antingen
i ett skimrande varmt kärleksfullt
ljus som stärker helar och läker
eller
i ett plågsamt iskallt klart
brännande ljus som
trasar sönder splittrar och sårar

man ser plötsligt
vem som är kärleksfull och varm
vem som är givare i livet
utan tanke på egen vinning

och

vem som är tagare i livet
iskallt beräknande
energitjuvar
som suger god energi
för egen vinning
i egna intressen
oftast makt och pengar
och helt
oförmögen att oegoistiskt
kunna känna och ge
i kärlek och solidaritet

om man gärna vill se gott
ser man kanske klart
i senaste laget
men bättre sent än aldrig

dessa olika människor
kan finnas där man
minst anar det

så var vaken
se under ytan
läs mellan raderna






Fri vers av Örnhjärta - Björnhjärta
Läst 343 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-11 10:04



Bookmark and Share


  mare VIP
Så sant, bra...
2010-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Örnhjärta - Björnhjärta