Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så är det i det borgerliga Sverige !


Blåsta på lönen, ungdomar ?

Fler och fler ungdomar blir underbetalda för sommarjobben, kanske 20-30 kr/timme eller ännu sämre, en del får höra att de varit "provanställda" några dagar,får inte en krona, får kicken och ,en del oseriösa arbetsgivare har satt detta i system ! VAD har Reinfeldt och co att erbjuda för att åtgärda detta ? Svar:INGENTING ! Centern, med den högerreaktionära ragatan Olofsson i spetsen, bedriver ,t o m, hatkampanjer mot det "farliga facket" ! Men sanningen är den att de seriösa arbetsgivare som har avtal med facket, de betalar avtalsenliga löner och även s k sommarjobbare har, hos dessa arbetsgivare, trygghet, bra arbetsmiljömöjligheter och anständiga löner på minst 50 kr/timme ! Fast då måste ni kontakta facket om detta INNAN ni tar jobben, ungdomar !

Källa: Tidningen FOLKET 100714




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 203 gånger
Publicerad 2010-07-14 12:13



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Ja, tyvärr, och mycket beror på att EU förstör och försvagar de svenska fackliga rättigheterna , det kan ,numera, komma in oseriösa företag och betala slavlöner, facket står maktlöst (ex Waxholmsfallet) .
Sossarna kan göra mycket mer åt det här, visst är det så, LO är, också, på dem, Lo har,dessutom, försökt påverka de borgerliga men de lyssnar inte på LO...
2010-07-14

  Tini Tut
Dessa arbetsgivare har alltid funnits, när jag blev blåst på ett sommar jobb i tonåren var det sosse makten som regerade. Vad gjorde dem åt saken.
Oseriösa arbetsgivare kommer det alltid att finnas.
Tini Tut
2010-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska