Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänkte till lite i värmen.........


Visdomar ....

Det du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för andra !

Om du anser att du har rätt, så är det också din skyldighet att bevisa det , då har du chansen att få din rätt bekräftad !

Det kan,aldrig, vara rätt att besegra en annan människa med hjälp av en avsiktlig lögn, den segern blir ,till slut, en Pyrrhusseger (¤) !

Att köra över andra människor för att, själv, uppnå en avancerad position är mycket lågt, den segern kostar dig allt vad moral och anständighet heter !

Att stå för sina åsikter, även när vindarna blåser i motsatt riktning, vittnar om en stark integritet !

Glöm aldrig, att när du känner att alla dina krafter har sinat ut, så återstår 50 procent ändå !

Det är stort att säga en obehaglig sanning rakt i ansiktet på den det berör , men ynkligt att säga det bakom ryggen på vederbörande !

Vill du ha respekt från andra människor så ska du,också,visa samma respekt för dem !

Sund konkurrens är ett ärligt affärsspel på samma villkor, osund konkurrens är, tyvärr, det som gäller i dagens samhälle , den som bjuder lägst får kontraktet, om denne sedan är bra, det får man veta senare !

Om alla bedömdes efter de kunskaper man har och inte efter helt andra premisser, så skulle dagens anställningsförfaranden helt revolutioneras !

Att döma någon på förhand är precis lika vansinnigt som att döma ett skrikande spädbarn för förargelseväckande beteende !


(¤) Pyrrhusseger= En seger, som, i själva verket, är en förlust....

--




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 240 gånger
Publicerad 2010-07-14 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska