Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om den tuffa kampen......


"Profet i sitt eget vardagsrum ?" - Bara ibland !

Många lyssnar (eller har lyssnat) på undertecknad.
Men, de som finns närmast, de förstår inte eller vill inte förstå , bara ibland...
Trots (eller tack vare ?) uppväxten , med en pappa som alltid hävdat sina idéer ,"översatt" dem till vardagen, försökt "plantera" dem hos sina närmaste, så har finns bara några små tecken på att det skulle ha gett några synbara resultat . Modet finns hos min dotter, hon vågar ifrågasätta, hon har ingen överdriven respekt för överheten, dessa egenskaper har hon, ärvt från sin pappa .Sonen har ,också, en del av den kritiska samhällssyn som pappa alltid hävdat, fast det slår lite fel ibland...., han är ju bara 12.
Naturligtvis är det många faktorer som formar ens barn, inte bara hemmiljön, det är skolan, umgänget på fritiden, "hobbykamrater" , föreningskompisar etc etc ....
Nu finns det väl, i läsarkretsen , en del som börjar skorra om hjärntvätt, indoktrinering och liknande, men så är icke fallet ! I stället har jag försökt intala mina två att vara ifrågasättande, att inte bara acceptera påståenden eller direktiv, utan att kräva förklaringar och förtydliganden ! Om det är hjärntvätt så OK ! Jag anser då INTE det !
Man känner sig ändå väl till mods när man tror sig veta att ens barn har styrkan att våga ifrågasätta mycket av det de möter i skolan ,arbetslivet och i övrigt...
---




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 302 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-15 12:32



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
nåjo, nog tycker jag du verkar haft en rätt vettig pappa som låtit klokheten hoppa över en generation, din, och direkt 'ner' i ledet till dina förnuftiga barn, min pappa är likadan, han lät bli att se till att jag blev riktigt klok och det märker man ju då så väl på just mig.
2010-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska