Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten reflektion kring detta hårda yrke...


Läraryrket - Det Viktigaste av alla yrken !

Att vara lärare är bland det tuffaste som finns i dagens samhälle, man ska, inte bara, försöka lära barnen om samhället och andra viktiga ämnen (t ex svenska,matematik etc), de ska, också, försöka göra goda samhällsmedborgare av alla dessa barn, alla med vitt skilda bakgrunder, ofta med olika religioner, hemförhållanden etc etc . Detta är oerhört grannlaga uppgifter och, undertecknad, som haft tillfälliga vik på flera skolor har sett många skräckexempel på lärare helt utan självkänsla,helt utan sinnesro, nervösa,utarbetade "vrak" (varav några slutade som lärare, två st på en enda termin i en liten skola !) . Tyvärr måste jag tillägga att de lärare,som jag inte sett fungera fullt ut, har varit YNGRE lärare ! Endast runt 30 år eller ännu yngre !
Min tes i detta sammanhang är att KRAVEN och LÖNERNA på lärare måste ÖKAS ännu mer ! De ansvariga (politikerna, Skolöverstyrelsen m fl) MÅSTE ställa ENORMA KVALITETSKRAV på LÄRARYRKET ! Och därmed, också, HÖJA LÖNERNA i paritet med detta ! Och DISCIPLIN och RESPEKT skulle vara SPECIELLA ÄMNEN , både på LÄRARHÖGSKOLAN och i GRUNDSKOLORNA !

----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 466 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-15 13:50



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Just nu vikarierar jag som invandrarlärare och upplever det diametralt motsatta, nämligen tacksamhet, intresse och generositet . Mina elever, i åldersspannet 18- 65 år, är, uteslutande av två nationaliteter, Somaliska och Irakiska .De vill, verkligen, lära sig vårt språk och frågar mycket, vetgirigheten är mycket stor, de anstränger sig också, frågar om yrkesutbildningar, visat stort intresse för Sverige, jag får gåvor, nästan dagligen, i form av frukt, mat (!) från deras hemländer etc, ja, det är riktigt roligt på våra lektioner ! Trivs som fisken i vattnet ! Har vik till 2012 ,det är bra !
2010-07-27

  Suzy med punkterna
Tack säger jag som lärare om dock ej för våra barn.
2010-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska