Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte någon dans på rosor, direkt, det mesta lär ju vara skrivet redan, men jag vill försöka...


Att kunna förnya sig !?

Förnya
revolutionera
evolution
utvecklande
avvecklande ?

Tolerans
eller intolerans
det är spörsmålet
ska man "tåla" allt ?
Hur mycket förmår man ?
hur mycket förstår man ?

Från hur mycket kan man avstå ?
Och hur mycket ska framgå ?
Ska man lämna frågor obesvarade ?
lämna gåtorna bevarade ?
Och vad kan man försmå ?

Vad ska man föredra ?
och vad kan man fördra ?
När är allt som det ska ?
På vilket sätt ska man va´?

Och, om, man tror sig veta
hur kan man då vara säker ?
det är, kanske, ett hugskott,
en dimridå ?
till intet ledande
blott förledande
rentav avledande
från det väsentliga
till det förvirrande
från psyket försnillande
än mer förvillande

Man vill ju så mycket
men det når inte
ända fram
ingen lyssnar
är man
ointressant ?
eller för gammal ?
förstockad ?
Nockad ?


Man alternerar
mellan
seriositeten
och
den andra ytterligheten
kanske skapar
antipatier
eller sympatier (?)

Ja, frågorna är legio
finns svaren, månntro ?

--




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-17 12:32



Bookmark and Share


  aol
en taneväckande klok skrift
2010-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska