Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Asch....



hej, det är jag som är döden


döden?


jag har vandrat vid din sida länge nu


vad säger du. ska vi inte ta och spela ett parti schack?
om mitt liv...


ja, jag brukar inte förhandla, men okej
du ska få en chans.
men varför egentligen, du vill ju inte leva?
vore det inte en befrielse...?


jo, visserligen. men man vill inte ge upp.
svårigheter, är också liv,

som grässtrået på stranden härbredvid.
inte speciellt vacker, inte speciellt nödvändig.
ändå speciell, för just den är unik, uthärdar

inför, fortlevnad, den landskapande bilden,
helheten


nåväl,

en slagen springare, rasat torn
drottning ej på sin vakt

kungen faller,

schack matt









Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-17 18:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP