Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med inspiration av någon pst/q låtsas jag att jag också kan. Rakt av, orkar inte redigera


Psudocynisk

Så irriterande avundsjuk på formuleringar en del kan skriva
som inte klingar prestationsångest och en tendens att överdriva
Den ärlighet som låter ärligare när den beskrivs av
någon med inget liv, besvärligare, mindre tid att fördriva
och som på utsidan kan verka en aning mer benägen att riva
ner alla vägar de har korsat, kastat bort mer än jag gjort
Men illusionen av att finnas till är inget som man lär sig fort
Hade ni varit lite uppmärksamma
tagit tid att stanna
eller vad fan säger jag, skit samma
Det gör det samma om nån upptäcker att den ni trott ni visste något om
tvångsmässigt samlar knivar här i hemlighet under mitt täcke

Väck mig inte, jag har tyvärr inte den tiden
och korrosionen som tränger ut kommer från insidan
Fasaden ni förstår som håller på att demoleras
En prestation att gå emot fast kroppen protesterar
Jag ignorerar, minimerar, systematiserar
det enda sättet som i 4 fall av 5 fungerar
Limmar min mask med superlim och skådespelar
Fyller på med imiterad energi när syret tagit slut
Det svarta inom mig blir frätande och insisterar på att komma ut
vägrar att ignoreras, tryckas ner och domineras
när huden krackelerar och läkarna funderar men begreppet "somatiserar"
verkar inte längre läras ut
Det provocerar när jag påpekar era beslut så distanserat
Auotopilot manipulerar
Klagar och blir remitterad
Blir inte längre fakturerad när frikortet är stämplat fullt
Ändå lika limiterad, slussad runt
Diagostiserad som förevigt infekterad och de ger allt för tidigt upp
Allt tillsammans är för komplicerat, "testa börja äta sunt
inte sova dygnet runt, inte dömma och värdera, då måste vi lobotomera"
Det är med min kropp ni vill experimentera,
trial and error eliminera
"Du kan inte interageras, holistisk syn överreklamerat
Sluta upp att protestera, lita på oss, vi kan mera
och har makt isolera, så lägg av att irritera"
Insiterar tills de brutit ner all självrespekt
jag skaffat illegalt
när jag blir felmedicinerad och rubricerad som hopplöst fall,
men egentligen brist på personal
som klarar någon som mig, så banalt att
det kan ju fan inte ens jag.




Fri vers (Fri form) av PanicPicnic
Läst 423 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-18 07:27



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
väl belyst verklighet
2010-07-18
  > Nästa text
< Föregående

PanicPicnic
PanicPicnic