Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur det riktiga livet.......


Tablettomanen

Hon var bara strax över 20, men starkt tablettberoende, hon konsumerade ett dussintal tabletter (receptbelagda),varje dygn..
De var lugnande, antiepileptiska, sömn- och rogivande,ångestdämpande med mängder av biverkningar, de gav darrningar, nervösa utbrott, frustration och ångest-symptom, precis de biverkningar,som de skulle dämpa och stävja ! Dessa tabletter var ,egentligen en medicinsk återvändsgränd !
Hennes läkare ville nu trappa ned på medicintaget (vilket, naturligtvis, är det enda rätta!) och hennes anhöriga stödde läkarens inriktning . Men tablettomanen vågade inte, hennes inre fylldes av skräckkänslor, hela hennes psyke skakade vid blotta tanken på att upphöra med den ordinarie doseringen ! Trots löften om att,vid en nedtrappning av tablettintaget, det skulle ske under kontroll och observation och eventuella komplikationer skulle ,givetvis, behandlas medicinskt, så vägrade hon !
Återvändsgränden framstod som oåterkallelig ! Och ändå fanns en stark morot, tablettomanen skulle få en remiss till ett specialistsjukhus ,OM hon accepterade nedtrappningen, annars inte.....
Och där står vi fortfarande, än i dag, snacka om återvändsgränd.......

----




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-18 22:40



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Kan, så här, nästan två år senare, berätta att det GICK ! Patienten ifråga har lyckats minska sin pillerkonsumtion med två tredjedelar ! Inte HELT utan komplikationer (bl a har en del kramper återkommit, vilket är under utredning ) , men hon fungerar relativt hyfsat socialt och så...
2012-01-19

  Catharina Edin VIP
Har gått igenom avgiftning av bensodiazepiner, det var helvetiskt, men i det långa loppet SÅ värt det - så otroligt mycket värt det.
Hoppas verkligen hon genomför det.
2010-07-19

  aol
blev så berörd vilken ruggig situaion,
2010-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska