Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stoppar den ljuva hämnden i mitt kassaskrin



garantier, är värda
noll

om de är lögner,
rasar verandan

schäslongen du ligger på av sammet,
ger allergiutslag



i rätten talar man i tungor,
ty tungorna är kluvna

av ett jättesvärd, som du svurit
hundra procent, ditt liv för


det man försöker rädda
är sitt röda skinn

bränt i helveteseldar,
du skapade själv



när någon älskar och försäkrar,
får man inte, nej

man får helt enkelt inte svika den
inte luras eller bedra


och hämnden, lönar sig inte
ty den slår tillbaks

med samma styrka, mot en själv
och då är man rättslös



domaren säger nej,
jag nekar till uppsåt

du fortsätter in i dimman
neråt


det svallande djävulsgapet
de svedda talorganen

kysser utan vetskap
om den råa verklighet



den utan domar,
utan bedrägelser

utan rätt
och fel








Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-21 18:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP