Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vy

 

 

såg moln segla i duvblå hav

var det moln eller blomma

var det slutna ögon

 

 

ett ögonkast

hon hade virkat lappar i nättersdagar

samsömmat

bädden är täckt med lapptäcke

 

 

en flik kikade över kant

var det en flik

eller en strimma

 

var det stjärna eller diadem

vind lyfte hand förde undan

 

med hand styrde hon undan ostyriga slingor

 

 

i nattfärd såg jag

detta

 

neg djupt inför skimrande skönhet

du vackra modershjärta

 

moder måne

tack för ditt milda ljus

 

 

håller alla mina åldrar

i handkorg

 

 

vandrar mot vinden

i glömda

 

jordskalv

jordskav

 

stenarna blommar så vackra i detta ljus

 

vandrar mot vinden

 

piskad

av glömska

 

det

ville jag ej se

 

niger djupt inför modershjärta

 

hon vandrar i duvblå salar

 

moln

stillnar

randas

 

eller är det ram med strängar

är det strängmusik

 

spelar dig

ditt tänkta

 

ögonvingar svepes milda

saffransröd i guldskimran synes hon skrida

 

hennes vackra varmskimrande öga

 

i himmelsansikte ler

 

 

vandrar mot vinden

 

upplever vindmantel säras

eller är det ridåns susande åt sidor

 

modfällld

eller är det modhöjd

 

stiger jag till gryning

följer väg

 

sitter vid månkälla

räknar

silvervita

klara

droppar

 

hör hav

havet

andas

 

 

skärvor av ett liv fogas samman




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-24 11:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser