Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att bli utnyttjad, det är något jag funderat på länge att försöka att sätta ord på


UTNYTTJAD

jag tycker inte om att bli utnyttjad
det har hänt så många gånger, att
jag inte kan räkna dom längre

men numera har jag lärt mig att se
förstå och observera, när människor
kommer med smicker, för att sen börja
undra fråga om saker

vill ha saker, vill att jag ska göra något
som dom själva inte vill, är besvärade av


en gång förstod jag inte att det var utnyttjad
jag var, den gången jag såg till en väns hus
katten, blommorna, trädgården, när hon och
hennes familj sen kom

jag gick för att lämna tillbaka nyckeln, hälsa
välkommen hem, du tog emot nyckeln, sa
inte ens tack, men undrade om jag hade ett
paket kaffe du kunde få låna

den gången hade jag inte det, hade haft det
en gång tidigare, då fick du låna, jag fick aldrig
tillbaka det kaffe paketet trots flera påminnelser

den som utnyttjar andra för egen vinning, dom
litar jag inte på, jag vet aldrig om det är för att
vilja vara snäll, eller att utnyttja, skillnaden i mina
ögon är liten

jag har så många gånger delat med mig av det
lilla jag kan, men ofta inte ens fått tack, det gör
ont när jag tänker tillbaka, hur människor kan
och är duktiga på att manipulera sina vänner
och medmänniskor

det har gått så långt så jag säger hellre nej, än
ja när någon frågar om jag vill göra något, hjälpa
till, sitter hellre ensam än blir utnyttjad för att jag
har så svårt att säga nej





anits 26 juli 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-07-26 12:48



Bookmark and Share


  aol
känner igen, ja otack är världen lön,
2010-07-26

  Eva Helene VIP
Nej, dem som utnyttjar andra för egen vinnings skull kan man inte lite på, och man får försöka att hålla sig så långt ifrån dem som det bara går när man väl fått upp ögonen.
2010-07-26

  Larz Gustafsson VIP
Exploatörer kan vara durkdrivna domptörer.
I allmänhet skrupellösa egoister.
2010-07-26

  Bibbi VIP
Håller med Dig till 100%

Applåd!
2010-07-26

  anits VIP
Blekt jag svarar dig här, det var mycket mer
än ett kaffe paket som lånades, det var mycket
som aldrig kom tillbaka, som lånats ut vidare
till vem det fick jag aldrig veta
2010-07-26

  Catharina Edin VIP
Man får själv känna efter vad man vill säga ja eller nej till, det har du rätt i.
2010-07-26

  Lars Hedlin
Mycket som händer i livet.till både glädje och sorg..bra skrivet...
2010-07-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP