Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är bra att ha lite bullar i frysen


BULLAR

nu har jag äntligen gjort det
bakat bullar

när värmen försvann och allt
var normalt igen

då kändes det att jag var redo
att baka lite bullar igen

det var länge sedan, i min frys
fanns inga bullar, bara några bitar
av en sockerkaka

så i morse bestämde jag mig, nu
när jag hade lusten, och allt fanns hemma

så tog jag och plockade fram allt jag behövde
gjorde min deg, så den fick jäsa, när
jag pysslade med annat

att tro det ska gå lika snabbt, som
det en gång gjorde, det är att vara
optimist

så det som en gång gick att göra
på ett par timmar, tar nu en halv dag

men vad gör det, när baka för mig är
så roligt och avkopplande, så om hela
dagen gått åt

har det inte gjort ett endaste dugg, nu
finns en hel del bullar i min frys

och jag kan bjuda på bullar till kaffet
om det mot förnodan, någon skulle
dyka upp och hälsa på hos mig





anits 26 juli 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-07-26 17:44



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Älskar ju bullar, så jag kommer gärna förbi!
2010-07-27

  Maria T
Det luktar så gott med bullbak
och smakar så gott till kaffet
2010-07-26

  Bibbi VIP
Skriver under på aol
2010-07-26

  Eva Helene VIP
Visst är det roligt och avkopplande att baka bullar som du skriver här, och tänk så gott sen!
2010-07-26

  Eaglemountains VIP
Låter väldigt gott. Vacker berättelse!! Känner doften av nybakade bullar .....
2010-07-26

  Larz Gustafsson VIP
Bullar som är så gott!
2010-07-26

    sajo
Är dom laktosfria och nötfria? Jag kommer i varje fall och njuter av doften av hembakta bullar.
2010-07-26

    ej medlem längre
Hoppas någon kommer till dig och får smaka dina bullar...
2010-07-26

  Monika A Mirsch VIP
den svalkan saknar jag - vill också ha - smakfulla bullar du har!
2010-07-26

  aol
mmm låter gott, ryms vi många poeter i ditt ök, ler kram,
2010-07-26

    Bo Bjelvehammar
jag hoppas nån kommer förbi
2010-07-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP