Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag grät inte i natt



Jo, kanske grät jag i natt

Det stod i varje fall ett träd utanför fönstret,
en grön kaskad
Det lever sitt eget liv bredvid huset

Man behöver inte blanda ihop träd och hus
Trädet behöver susa med sina löv
och huset har så mycket husligt att göra

Huset kan leva
bara det finns träd bredvid

Skulle jag börja släpa in träd i huset,
skulle det bli så skräpigt

och trädet skulle ganska snart
tappa all kraft

Ja, jag kanske grät i natt

men i huset var det lugnt,

huset var bara hus;

ingen var det som grät.







Fri vers av Gunwale VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-26 18:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag kom att tänka på den amerikanske arkitekten John Lautner - han byggde några privatvillor där träden fick komma in i husen och vara träd. Men i allmänhet är det svårt att få träd och hus att samsas, och mycket annat också.
2010-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP