Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningens konsekvens!

Var aldrig rädd för sanningen!
Men sky lögnen, som pesten!
Hur hårt än sanningen slår
så smäller den bara till en
gång och då på direkten!

Men lögnen har den defekten,
att den går fram, som en vådeld
och aldrig tycks man få släckt den...

Men sanningen, även om den tar
i sig kan ha något, som ger
att efteråt man helt
med nya ögon på saker och ting ser....




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-27 10:41



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Jag är starkt benägen att hålla med.
Sanningen kommer ofta ifatt ändå och
då gör det än ondare.
Bäst att vara rak men utan att såra.
Vad är det för skillnad mellan uppriktighet
och sanning funderar jag,
vad har du för tankar om det?
Åsa
2010-07-27

  Lavinia Röd
Allra oftast är sanningen att föredra. Håller helt med!
2010-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt