Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångdrömmar regnbågsskillnader i medikopp



farlig fabläs för onyttiga saker
gör mitt sinne vildare än vanligt

och jag är ej vild på dig,
eller dig

utan på luften jag andas enbart



ty den är en vätska, för alkemisten en gåta

flyktig är den, och jag måste dämpa den så, då

sväljer jag pulvret du blandade åt mig

och sover ut


fastän, fast i drömmens värld dväljs jag

att resa mig upp, på morgonsidan

i dagens blad, min vinge på topp

flyger ut



och inga ofarliga tillsatsämnen stoppas
när jag piggar upp eller tar ner

formas endast av nattens drömmar
och min verklighet

som skiftar fokus och färg


varenda dag









Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-28 18:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP