Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dolken

 

 

solstrimma

föll ur himlens hav

 

in i hand

 

gyllenblad ligger handstilla

 

stegen leder till bergsfolken

 

se

se mitt handblad blöder

 

ropar

själsland

 

bergsfolken lyfter blad ur hand

beskådar rämnan

kallar henne

till

 

så skrider silverskrudad

ur källa

 

med rosenläppar

kysser hon blads brustna

ur ögon strömmar är

 

 

bergsfolk tar in orden

 

lyfter hammaren

ljuder städ

i enlig

 

klanger förs in

 

så blir

allt

 

tyst

 

i tyststilla lägges dolk i själslandshand

 

 

hon rör vid inre

vaka över solguldsblad i silverskriftan

 

vid stranden av

synes eld sluta händer

lyfta gryningsmantel över skuldrors axelljus




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-28 23:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser