Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skojar lite med detta allvarliga ämne....


Det är (nästan) roligt med alla dessa fördomar....

Ta mitt skägg, t ex, har (med stolthet) burit denna PRYDNAD i tiotalet år snart .
Många "mysiga" smek-eller öknamn (välj efter behag !) på undertecknad ,har tillkommit under detta decennium: "Jesus, Bin Laden, Ché, Saddam, Skägg-gubbe, Jultomte mm" . Det gör ingenting . Sedan har man, naturligtvis, per automatik, placerats i Vänstergänget : "MÅNGA skäggisar är ju vänster !" Men det gör ingenting heller, dessutom är det ju, i mitt fall, alldeles sant !

Nästa "härliga" fördom är att man är gammal (och det är man ju) . OM man tittar det allra lilla minsta på en läcker ung tös, då ÄR man, per automatik, antingen Pedofil (om tösen är under 18) , Gubbsjuk (om tösen är över 18) eller, rentav , PERVERS !!!!
Nej, man ska hålla sig till gamla tanter, skrynkliga och slappa, OM man INTE är miljonär, DÅ har man dispens !

Sedan finns den där fördomen att vi äldre ska INTE lägga oss i när unga snackar, vi är FÖRSOFFADE, vi förstår INGENTING, våra upplevelser i ungdomen räknas INTE, för de är så URÅLDRIGA och FÖRLEGADE ! Vi ska, helst, hålla käften, fixa skjuts, handla, laga mat och vara ständiga slavar åt våra barn , curlingföräldrar är bara förnamnet !

Men OM det är någonting som de unga INTE kan eller förstår då händer UNDERVERKET,det MÄRKLIGA UNDANTAGET ! Då BEHÖVS man, plötsligt, DÅ räknas man , iallafall en stund, som en "levande uppslagsbok" (det är väl bekvämare än att googla efter det på Internet, jag vet inte).

Återkommer, med mycket stor sannolikhet (jag beklagar om ni INTE finner det tilltalande) , men jag måste, i detta fall, INSISTERA, ämnet är alltför intressant för att överges ,endast efter denna lilla insats....

---




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-29 22:07



Bookmark and Share


  aol
sant rakt bra skriftat
2010-07-30

  Larz Gustafsson VIP
Så Beppe Wolgers var kommunist?
Eller Khomeini?
Märkligt detta med människors förutfattade meningar.

Om det är NÅGRA som är försoffade så är det de unga.
Jag promenerar mer på en dag än många av dem gör på en vecka och orkar mer trots mina 125 kilo.
2010-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska