Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man kan fråga sig det, när man studerar utvecklingen.......


Karaktär - En förlegad egenskap ?

Att visa motståndskraft, att, t ex, vägra supa sig stupfull, det får man inga pluspoäng för. Om man uppehåller sig vid denna skadliga och farliga inverkan från alkoholhaltiga drycker så är det ,numera, nästan standard bland "vanligt folk" under fredags-eller lördagskvällar. Nästan alltid är det någon (eller några) som blir aspackad och, antingen, skämmer ut sig å det grövsta, blir inblandad i något våldsamt, faller och slår sig , börjar tafsa på någon kvinna i närheten eller ,helt enkelt, somnar in någonstans. Dessa erfarenheter har jag införskaffat på otaliga alkoholdominerade tillställningar under årens lopp, oftast hos någon av grannarna . Tro nu INTE att undertecknad är någon fanatisk nykterist eller så, det är jag definitivt INTE, men jag har det där hälsosamma "varslet", den där "rösten" (som bara jag hör), som viskar i mitt öra: "Det är NOG nu, Henricson, drick upp sista ölen, se´n är det STOPP !" Denna "röst" har räddat mig många gånger från att hamna i pinsamma situationer.
Jag "stapplar" ,helt enkelt, HEM på ostadiga ben, precis när de börjar kännas ostadiga ! Min övertygelse är den att MÅNGA, MÅNGA skulle behöva höra denna "röst" ,men de gör INTE det ! Tänk så mycket ELÄNDE mänskligheten skulle slippa om de hörde den !

Karaktär är också att våga stå emot FRESTELSER , har , t ex, haft s k "chanser" att utnyttja fulla kvinnors ohämmade sexualitet, men jag har, trots stor vånda och STARK lust, ALLTID låtit bli, det är INTE värt det !

Trots att jag innehar denna impopulära och "stenåldersmässiga" egenskap och, knappast, vunnit någon större popularitet på det, tänker jag fortsätta att lyssna på den där "rösten" i alla tider ! Jo, jag glömde, gissa VEM som brukar vara kvarterets
"fyllechaffis" ? Just det, undertecknad, jag krökar, nämligen, INTE , varje helg !

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-31 00:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska