Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(En snes är en samling sädeskärvar på och kring en stör; skyl tror jag det kan heta också)


Limerick




En stadsbo som flyttat till Orust
som bonde nu odlar sin olust:
ty trutarnas snedstreck
måsarnas snes-träck
är verkligen äckligt och ojust

....................................
En variant är förstås:

En stadsbo som flyttat till Orust
som bonde nu odlar sin olust:
ty trutarnas slash
måsarnas "splash"
är verkligen äckligt och ojust





Bunden vers (Limerick) av Gunwale VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-07-31 10:37



Bookmark and Share


  vera gade VIP
sedan du nämner det:på den där pinnen -här krakstören - hängde man upp precis 20 sillar på Bornholm i rökerierna. Därför heter ett tjog "en snes" på danska!
2010-08-03

    ej medlem längre
Föredrar också ettan - för mittenrimmets skull!
2010-07-31

  Deva
gillar nog den första bäst - härlig iakttagelse
2010-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP