Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppenbarelseljus

 

 

gråskimmerdagar

omsluter dig stilla

med tröstlöshet

som en kladdig smet

 

kvällsdiset lägger sig

som en ogenomtränglig slöja

över marken

döljande smärtdjupet

vid det becksvarta stupet

 

dansande dimma utmed vägrenen

avleder uppmärksamhet

från bergen som reser sig

med ett obarmhärtigt sting

överallt runt omkring

 

i gatlyktans varsamhetsskimmer

kan du sträcka ut din hand

trots timglasets sand

 

och snudda ömsint vid

ljusglittrande

vattenpartiklar

i mötet

mellan det tillfälliga

och det evighetsmättade

de som blivit tvättade

 

sträck din tanke att omfatta

det evigas omsorgsfullhet

när kärleksfamnen fångar upp

ger dig en mjuk plats

att vila ditt trötta jag

både natt och dag

 

öppna ditt frusna

och bli värmd

utan dom, stämplar eller fack

utan tårar eller tack

 

du är känd

kallad vid ditt rätta namn

skrivet på en vit sten

där inget dis

och ingen dimma når

större än du förstår

 

där ingen manipulation

med sina djuplodande

tentakler och marionettspel

förekommer längre

det blir inte trängre

 

räck ut din hand

fatta den utsträckta

ingen skam eller skuld

ska stå i din väg

ingen dimma

inget dis

ska skymma din sikt

du ska förstå allt av vikt

 

gå med frimodighet

i fullständig glädje

du behöver varken

gömma dig

eller söka trygg hamn

i någons famn

 

den väg du går

ska vara kantad

med guldskimmerljus

och vitvingesus

 

veckla ut dina vingar

och flyg

ovan alla moln

värmd av solens dekret

doftande evighet

 

sväva högt på termodynamik

var allt du kan bli

du är fri

 

 

 

 

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av Anna*
Läst 182 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-08-03 11:35



Bookmark and Share


  walborg
En underbart ljus text detta.
2010-08-03

  Suzy med punkterna
Mycket vackert
2010-08-03

  firefire
fint! ja du..fri..så är det ju,tack för påminnelsen..
2010-08-03

    Max Poisé
Inte så mycket Slam eller spoken word av det, men riktigt jäkla snyggt i sin fantastiska helhet. Kan läsas stycke för stycke eller hela på engång.
Riktigt bra!
2010-08-03

  Lars Hedlin
Mycket vacker! :)
2010-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*