Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tanken föregår handlingen, den väg vi bestämmer att gå



kvav, stämning
på halsen

uppblött av tår

jag ville inte svika, men
gjorde det ändå


tänker inte argumentera, exploatera
hemligheter

mellan oss

tar dem med mig och bär dem
med försiktighet

min nya väg


ty kärlek nådde en nivå
ett djup

en tröskel, hög
för oss två


aldrig skulle broar bära
som förmultnat

inte heller skriken längre skära
genom våra hjärtan,

utan slå


dunkande, taktfasta slag
på vägar av ovetskap

om det rätta

och det som var fel,
blev ansiktet


handlingen svors
i omgångar

handlingen genomfördes ej


tanken föreslog
någonting annat







Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-03 11:04



Bookmark and Share


  T.R Ekman
Stark text som berör...kanon.
2010-08-04

  Suzy med punkterna
Sorgset och uppgivet men fantastiskt skildrat
2010-08-03
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP