Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hav


vågens styrka
väckte mig
en
vaken stund
uppfylld
av det
som aldrig
återkommer




Fri vers av Sylt
Läst 390 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-03 13:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Meditativ text om havet, livets flöde och om ögonblicken som aldrig återkommer och som bara försvinner om man alls försöker att fånga dem. Vågens styrka väcker och fyller upp, men sedan drar den sig tillbaka och lämnar kvar en känsla av mild saknad, upprymdhet eller kanske båda två på en och samma gång. Det finns flera sätt att läsa den här dikten, men jag läser den som att den har skapat en känsla av tillfredsställelse och ett vackert minne som man kan ta fram och titta på, ungefär som ett inre smycke, när de betydligt svårare dagarna kommer. Vågen är stark, stunden är flyktig, men trots allt så har man en gång vaknat och blivit uppfylld av något som visserligen aldrig kommer tillbaka i samma skepnad, men som ändå lämnat Spår. Sorg eller glädje? Vem vet. I alla fall finns det bevarat och har satt sina avtryck i sanden.
2010-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Sylt
Sylt