Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vy


mellan himlen och maskrosorna
ditt eldröda sinne
en underbart färgsprakande
horisont




Fri vers av Sylt
Läst 376 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-31 13:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker och prunkande vy som påminner om en rosenröd och skimrande soluppgång. Dikten är kort och närmast målerisk till sin karaktär och känns som ett kraftfullt ackord där det eldröda sinnet bara glöder av styrka och kraft. Horisonten vidgas och gnistar, världen vaknar till mellan himlen och marken och den underbara lyskraften (livskraften?) attraherar och sprider sig över hela det utsträckta landskapet. Det är en fin utsikt. Det verkar som att allt är pånyttfött och känns som en inledning till något stort, som upplevelsen av att leva på världens och jordens allra första dag. Dikten går också att tolka såväl naturlyriskt som känslomässigt. Antingen som en beskrivning av ett tidigt uppvaknande en vacker sommardag eller som en inledning till någon slags förälskelse som slår in med full kraft och sköljer över en helt och hållet när den drar en med.
2010-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Sylt
Sylt