Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Men nu är ,strax, 2010 års tio Bud för mänsklighetens beteende och handlande, skrivna... Galghumor är bara förnamnet....


De oskrivna Tio Buden !


Bud Ett : Du skall icke dräpa - Om inte Din Nästa ämnar dräpa Dig !

Bud Två: Du skall icke stjäla - Om inte Din Nästa stjäl från Dig !

Bud Tre: Du skall icke hava begärelse till din Nästas Hustru (ej heller till Din Nästas egendom eller finansiella tillgångar) - Om inte hans hustru vill och Din Nästa är rik som ett troll !

Bud Fyra: Du skall icke ljuga - Om det inte lönar sig för Dig .

Bud Fem: Du skall icke begå äktenskapsbrott - Om det inte är kassaskåpssäkert att Din Hustru aldrig får veta det.

Bud Sex : Du skall icke häda - När Gud har tagit över denna Onda Värld (innan dess kan du gott reta´n lite)

Bud Sju : Du skall icke läsa (för mycket) - Alltför mycket kunskap får Dig bara att fundera och då blir inget produktivt uträttat !

Bud Åtta: Du skall icke förstå (för mycket) - Om Du förstår för mycket om Världens Ondska riskerar Du att hamna i "Vänsterträsket" (och det är väldigt ogudaktigt)

Bud Nio : Du skall icke tjata om Rättvisa (och annat ,liknande, strunt) - Då tror alla att Du är en Jättefarlig, ogudaktig Socialist !

Bud Tio : Du skall icke prata om Kärlek - Då ljuger Du bara för Du vill ju bara ha ett knull !

----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 283 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-08-03 23:11



Bookmark and Share


  aol
tack för ett gott skratt, men man anar den cyniska baktanken, bra skriftat,
2010-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska