Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

linorna

 

 

stjärndanarna

öppna

vindseglen

 

 

sträckta äro linorna

fingerklypor äro tomma

 

länge har himlaväverskorna  med fötter nynnat rytm

solvögon har skiftat

kammen har kammat

 

skyttlar har sprungit i ilande

fläktande

spolen har snurrat

i lyssnandeljus

väven vit

har lindats runt bommen

med mildhänder lyfts av

 

floden mötte dem i gryningssköljan

silverskrudar dansar

ängsljus

glittrande

pärlradsstegan

 

jungfrun vandra med sol runt källan

 

i flod badar solstrålar

fyller vävens vita

 

linor  är sträckta i fyra vägaskälsmöten

fingerkärlek håller

 

lärften smäller i vindan

 

bädden bäddas

ren

 

stjärndanare

skriver

 

mening




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-06 23:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser