Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

humlelindra

 

 

i rädsla

pressas ögonen samman

 

 

så hårt

så hårt att röda vågor

 

sköljer

 

 

 

ebbar dessa ut i

stjärnkaskader

 

 

 

sakta

 

 

då udden

 

då udden av rädslan ebbat…

 

klingat ut

 

 

klinga

klinga silverne

bjällra

 

i skogen vandrar ho

med vidja

 

 

ljuslätta

fjäderlätta steg

 

tjärnen sköljer

källhjärta

 

 

klinga

klinga gyllene

bjällra

 

de vaka med kossora i vall

 

 

 

i bäckakälla porlar honung

 

 

humle lindar

sömnlugn

 

 

 

ögonen

öppnas

 

 

efter endast en liten stund

en vindils lätta

en vindpil

 

en modpil  

 

 

vänjer sig ögonen

 

du

vid mörkret

 

 

 

inom dig andas

 

vattenmantel

 

 

du svävar  dansande i den vita sandens händer

 

ur hav höres

 

 

han stiger upp

lyfter

 

den stora snäckan

till mun

 

andas

 

snäckvind

ljuda

 

 

vattenfolken strör havsband

 

 

hon sveper ut

 

 

vit sidenvägg

så är lystern

 

 

 

utan bländande effekt

 

rädslan är  befriad

 

vit svan

fyller

dina

 

handljus




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 192 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-07 15:09



Bookmark and Share


  Anna*
Panikångestattack och humlelindran ... fint!
2010-08-09

  Elaine.S VIP
Wow!! vilka vacker-ord, så lätta och smekande att läsa, som ljuvligheter som stiger över en plats som andas av lugn...ord som lindrar precis som titeln berättar om..."humlelindra"
2010-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser