Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även om det är gott

 

 

I en viss vinkel når solstrålarna ända till den bortre kanten

men för att vi ska se det får vi klättra uppför branten

sedan orädda ge oss hän för hela slanten

och det är inte så lätt

 

Vid en viss tid lyser månen med sin fulla kraft in i djupen

det kan skådas endast om vi ställer oss helt nära stupen

samt låter bli att ta det där lugnande eller supen

och det är inte så lätt

 

På en viss nivå blir förtröstan hjärtats svar på svåra frågor

även när situationens smärta förtär med ångestheta lågor

får vi tro på det goda trots allt som orsakar svåra plågor

och det är inte så lätt




Bunden vers (Rim) av Anna*
Läst 277 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2010-08-09 18:25



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fantastiskt fina ord med mycket symbolik! Gillar helskarpt!!!
2010-10-06

    © Birgitta Wäppling VIP
En träffsäker och illustrativ beskrivning av några av livets utmaningar.
2010-08-16

  Vildkärlek
hoppet =)
2010-08-15

  Sonja Sidorow Lapington
berörande starkt!
2010-08-12

  Eva Langrath VIP
Fint formulerad livsvisdom som det gör gott att läsa.
2010-08-10

    Bodil Sandberg
Du är suverän!så jäkla bra!rungande applåder!
2010-08-10

  Michaela Dutius
Åh vilken text - du kan verkligen skriva på rim - utan att det blir banalt - en svår konst!
2010-08-09

  Monica Ullmark/Cickan VIP
Ja...vad är meningen med livet Anna.....att vi ska göra vårt yttersta för att nå toppen eller???
du skriver så bra:)
2010-08-09

  Suzy med punkterna
Mycket väl skrivet
2010-08-09

  Vilsen Annette-hittar vägen
Vi vill...men rädslor styr mycket.
Fin text!
2010-08-09

  Carina Larsson
De två sista raderna, det säger allt!
2010-08-09

  Emme VIP
Gillar den har jättemycket..
2010-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*