Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan om en man ...




Som kardborrar på tunnstrumporna

 

 

En ung man med sorg uti sin blick

allt för stora uppgifter i livet fick

Fann ej friden i sin inre kammare

trots att han byggde om med såg och hammare

 

Mamma hade inte sett alla hans behov

det hade han som ursäkt till att vara bov

När något saknades att kittla inre begär

stal han det och sa att han var kär

 

Men kvinnohjärtat mår ej bra i bur

att hon fann vägen ut var mer än tur

för nästa kvinna misshandlade han svårt

Hon var hans träl som skulle jobba hårt

 

Efter en tid stod hon inte längre ut

en dag tog hon barnen och gjorde slut

Han försökte vinna henne åter på alla sätt

för henne var det sannerligen inte lätt

 

Allt för många broar bränts till grunden

och kvinnan ville inte längre vara bunden

Kroppen tagit stryk av våld och trauman många

Hennes stridsår för fri- och trygghet blev hemskt långa

 




Bunden vers (Rim) av Anna*
Läst 199 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-08-10 00:42



Bookmark and Share


  Carina Larsson
Texten berör och river i det innersta.
Tack för att du skrev detta!! Kram
2010-08-10

  aol
en ruggigt talande skrift om ödelägelse av liv.
2010-08-10

  firefire
alltför många tar inte ansvar för sina handlingar,så som den mannen du beskriver i denna dikt..man kan inte skylla ifrån sig på varken mamma eller något annat från barndomen hur jobbigt det än har varit ibland..
och att sedan förstöra så många liv..usch.. men jag är glad att den kvinna jag känner är så oerhört stark och orkar kämpa för en ljusare framtid för sina barn och för sig själv!! Allt vackert till dig Anna och tusen kramar!
2010-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*