Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förstörd


En enda gång.
Eller upprepat om och om och om igen.
Sen.
Smärtan där inne sliter sönder
Likt köttkrokar som sliter en människa itu.
Skammen som från tusen ögon
Iakttagande, hånande, fördömande.
Skulden likt en hel stads betong
Pressandes ner, ner, ner.
Vid minsta antydan till
Närhet, eller åtrå, eller lust
Om så bara en kort impuls av behov att få vara nära.
Då blossar det upp;
Smärtan från köttkrokar som sliter itu
Skammen från tusentals ögon
Skulden med betongtyngd.

En enda gång.
Eller upprepat om och om och om igen.
Förstörd.
För alltid förstörd.
En människa.
Flera människor.
Förstör en annan människa.
Inifrån och ut.
Utifrån och in.

Det pågår.
Det händer just nu.
Ytterligare en människa
Vars liv för alltid kommer färgas
Av sönderslitande smärta
Dömande och hånande ögon
En hel stads betong.

En enda gång.
Eller upprepat om och om och om igen.




Fri vers (Fri form) av Grå
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-10 12:43



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
den upprepade smärta kommer bra fram i texten i formen i just upprepandet.
en hel stads betong. iissh.
2010-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Grå
Grå