Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I dessa "valförgiftade" tider vill jag spe på detta.....


"Valspurtråd till de Röd-Gröna !"


1. FRISKOLORNA.
Här måste ni ,definitivt, enas ! S och Mp bör lyssna mer på Vänsterpartiet . Annars upplever väljarna att de Röd-Gröna accepterar de uppenbara felaktigheter som uppkommit , jämfört med de grundläggande förutsättningarna med friskolereformen !
Det blir ingen skillnad mellan borgarnas skolpolitik och er dito i denna fråga om ni inte gör något radikalt ! Detsamma gäller beträffande privatiseringar överhuvudtaget !

2. KLASSKILLNADERNA .
Under Reinfeldt har inkomstgapet mellan de som har jobb och de som inte har det, vidgats enormt ! Här krävs tydliga skillnader mellan Er och borgarna avseende, t ex aktivitetsstödets storlek, A-kasseersättningen och medlemsavgifterna mm . Människor måste kunna ha det drägligt fast de har förlorat sina arbeten (eller inte fått några..) !

3. IDEOLOGIN .
Den ideologiska skillnaden mellan Er och borgarna måste framgå tydligare ! Ska det vara en valfajt mellan "Kommersialism Right" (Kommersialism Höger, borgarna) och "Kommersialism Light" ( Lättkommersialism, MP/S/V) , eller har ni något annat alternativ ? Jag tror,tyvärr, inte det ..(beklagar, Ohly) . Så är det och ni måste få fram att det, trots allt, är skillnad, speciellt för låginkomsttagarna !

Ta det här till er nu , Mona, språkrör och Ohly !

----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 285 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-11 11:16



Bookmark and Share


  Mats Henricson
kanhända att jag återkommer med fler "råd" innan valet.....
2010-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska