Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bedjan

 

 

hon står vid sjön i mjuk mossa
solnedan är i bröst
guldvingar i
turkosvind

mjuk mossa
grönskimmerhänder slutas om hennes tröttade fötter

ser dimma
solstrålar

förstlingsstrålar
rör vid dimma

dimstråken

ett steg tar hon i sin hand
håller steget
släpper


tag emot mig
andas hon
stilla


dimstråken klarnas

vemodssträngar brista

sjövingar
omfamnar


håll mig i din famn
du vackra sjö

det är så
vackert

detta är vackert
gryningsdansens mjuka

tag mig med

sjövingar slutas i ömhet om

hon svävar i
bergsljus

vemodsstämma
svävar

 




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 207 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-13 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser