Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A- kassan.

Nu är det tid för att göra lite nytta, annars kan man ju inte njuta av att sitta.

Den som kämpar och sliter i ett nafs, slipper nog ganska mycket tjafs.

A – kassan och facket kan gå i graven, för dom vill till och med sabba för greven.

Ta pengar från folk som jobbar hårt, och sen inte visa empati när de sen har det svårt.

Jag tror det står skrivet, att jag skall bli boss, så kan de sluta att fira med sina tomtebloss.

När myndighet och personalen har kalas, och bara tittar på när familjen går i kras.

Om det nu tar 7månader för dem att titta på papper, vad har då de i sina löne papper?

De borde få provision, för att titta på en arbetslös situation.

Med en rörlig lön för dem, så kanske vi snart kan få ett ordentligt hem.

Mitt hem är min borg, men nu består det endast av sorg.

Jag säljer allt jag äger och har, för nu finns det inga pengar kvar.

Så snälla ni som jobbar där, öppna nu mitt lilla kuvär.

Läs nu noga vad som står, och jag hoppas ni förstår.

Att skicka er alla papper en gång till, det förstår ni nog att jag INTE vill.

Ni har fått in allt ni begärt, och allt jag någonsin har hållit kärt,
att ni skall behöva samma papper tre gånger förstås att ni har problem hos er internt.

Ni borde få ny chef på era poster, som kan se till att ni inte beter er som små missfoster.

Tack för ni lyssnade denna gång, snart kanske jag kan börja sjunga en glad liten sång.

/ ingberg 2009





Fri vers av Ingberg
Läst 352 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-12 23:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingberg