Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

silverklykan

 

det ringde på dörren utan klocka

 

 

klykan trycks ned

påhälsaren

vände

 

vandrar vägar med

spatserkäpp

 

 

silverklykan vilade lätt i handen först

påhälsaren vände

 

 

 

vid hemkomsten ställdes lutades käppen mot vägg

 

 

då och då

kastades ett öga

står du

kvar

 

hade käppen vajat en aning

ven ett ögonkast och

ställde käppen åter

 

 

 

 

silverklykan vilar lättare i handen

behagfullt medhållande

 

 

alla vilka ser dem fröjdade sig

fröjdade sig över skönhetens jämvikt




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 187 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-14 00:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser