Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Narkomani (av grekiskans "νάϱκωσις", förlamning, domning och "μανία", raseri, vansinne)


فرصة

7

Kanske
skulle jag kalla boken
berättelser
från Ondskans rike

Eller bara: Fragment
det låter mindre pretentiöst


Vi var inte allt igenom
onda
i själva verket
visste vi inte ens
att vi var där


Men Gud hade lämnat oss
i mörker
och vi famlade omkring
precis som det står skrivet


Min resa
tillbaka
började på ett Härbärge
och slutade med trosbekännelsen


Guds vägar äro outgrundliga
och jag har slutat fråga varför


8



Reste han
från Örnsköldsvik
till Amsterdam

Varför?
ja alla letar efter lyckan
på ett
eller annat sätt

Ingen
som såg honom
sitta och tigga
på stationen
kunde ana
att han var en duktig kock
med referenser
från fina restauranger

9

Maktlösheten
är ett återkommande
tema

Som att stå på stranden
och se någon
långsamt drunkna

Bli inte arg nu
sa jag
men nästa gång
kan det gå illa

Ilsket
svarade han:
jag har varit i progammet
längre än dig
jag vet


Det är inte döden i sig själv
som är ovärdig
det är sättet vi dör på

-Han ville bo
några dagar hos mig
och han somnade på soffan

10

I lördags
försökte jag förklara
det svenska ordet slumpen
för en arabisk vän

Inte förrän vi hittade
det arabiska ordet
förstod han
och skrattade

-Tror människor på det?

11

En av de repigaste
skivorna
jag äger
är Berlin
med Lou Reed

Jag älskade
det mörka
destruktiva


Ruset
var en väg dit

Alkohol på kvällen
mina älskade vita tabletter
till natten
och kaffe på morgonen


"Thinnertrasan vandrar mellan husen
thinnertrasan tänder alla ljusen
thinnertrasan tar mig till ett annat land"


























Fri vers av Ali D VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-08-23 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP