Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett sökande efter sig själv....


Stämningar

Stämningar

Det skiftar mellan högt och lågt

det som ligger och gror

i mitt inre

kan inte skilja ut vilket

som är Jag

eller den jag följer

i min sökande källa

av hopp

Hur är det möjligt

att försonas med sitt öde

när jag står och faller

med de stämningar

som kommer på

i de ögonblick

jag minst anar.




Fri vers av Karin Rosberg
Läst 336 gånger
Publicerad 2005-11-22 09:21



Bookmark and Share


  Thorvald Berthelsen
Meget prægnant slutning. Den eksistentielle protest mod skæbnen eller intetheden.
Og tredelingen af digtet fungerer godt, med et mellemstykke, der lister sig ind på en ved genlæsning:
"kan inte skilja ut vilket

som är Jag

eller den jag följer

i min sökande källa

av hopp"

En lavmælt fortøstning i tillid til at de andre findes
og forsøget på at nå hinanden er selve håbet.
2005-11-27

  Last Word Spoken
Gripande
2005-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg