Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

شيطان

Det svarta
och blodröda

12

Den natten
när Pidde
satt med sprutan i halsen
kom några unga rymlingar
på besök

-Så som han
ska vi aldrig bli

De Köpte lite
och rivstartade
med bilen
de lämnat nere på gatan

Det går fort


Dunja
är som en eld

flammar upp

brinner ut


Någonstans
i Köpenhamn
kanske
i en mörk port
på nörrebro
drog han sitt sista andetag

35 år gammal
var han veteran

På västfronten
intet nytt

13

Det slog aldrig fel

Förr eller senare
satt jag på en sunkig bodega


-se på svensken i hörnet
pratar med sig själv



Morgonen
när man går ut i dagsljus
försöker orientera sig
i tid och rum

Rotar i fickorna
några mynt
Och ett skrynkligt cigarettpaket


De som säger att det är vackert
Har aldrig varit där















Fri vers av Ali D VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-27 02:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP